Transelectrica începe lucrările la linia de 400 kV Gutinaş-Smârdan

Ministerul Energiei a anunţat obţinerea unei finanţări europene de 31 de milioane de euro pentru construcţia liniei de 400 kV Gutinaş-Smârdan. Valoarea totală a investiției este de 56,8 milioane de euro”, conform comunicatului companiei, citat de Agerpres.

Linia Electrică Aeriană 400 kV Gutinaş-Smârdan va avea o lungime de 140 de kilometri și va străbate 25 de localităţi din trei judeţe (Bacău, Vrancea și Galați). Investiţia va fi demarată în acest an, având termen de finalizare sfârșitul anului 2022.

”Linia Electrică Gutinaş-Smârdan este importantă pentru securitatea energetică a României, pentru că permite securizarea alimentării cu energie electrică a consumatorilor din zona Moldovei şi integrarea energiei regenerabile produse în centralele din Dobrogea, care ajunge la cantităţi impresionate. Termenul de finalizare al acestui proiect este sfârşitul anului 2022 şi-mi exprim dorinţa ca acest termen să fie respectat de către conducerea Transelectrica”, a spus ministrul Economiei, Eugen Bădălău.

Surs: www.energynomics.ro

Articole similare

Meniu