Piața de stocare a energiei din SUA se va dubla în acest an

Combinația solar-stocare duce la o vânzare fără precedent a bateriilor în SUA, iar IHS Markit susține că SUA va deveni cea mai mare piață de stocare a energiei în rețea, anul acesta.

Potrivit IHS Markit, piața americana de stocare a energiei este gata să se dubleze în acest an, la 712 MW, de la 376 MW anul trecut. Compania de cercetare de piață spune că Statele Unite vor depăși Coreea de Sud, cea mai mare piață mondială de stocare a energiei în rețea, în 2017 și 2018.

Și acesta este doar începutul. IHS estimează că aproape 5 GW de stocare a energiei – 90% din bateriile litiu-ion – vor fi distribuite în Statele Unite până în 2023.

Firma de consultanță spune că un mare impuls în creșterea capacității de stocare a energiei în următorii patru ani îl vor avea bateriile cuplate la solar, o combinație pe care o vor adopta mai mult de 40% din instalații – aproximativ 2 GW. Acest avans este posibil prin mai mulți factori, inclusiv scăderea costurilor.

Când se înregistrează scăderi drastice ale costurilor pentru bateriile litiu-ion, combinația devine de neoprit, potrivit PV magazine USA.

Sursă: www.energynomics.ro

Articole similare

Meniu