Iulian Iancu anunță modificarea Legii 123 până la finalul lunii iunie

Distribuitorii de energie vor fi obligați să conecteze gratuit consumatorii aflați la o distanță de cel mult 2,5 km față de rețea. Comisia de Industrii și Servicii din Camera Deputaților se pregătește să modifice Legea energiei electrice și gazelor naturale în acest sens. Președintele Comisiei, iulian Iancu, susține că modificarea Legii 123 este imperativă și trebuie finalizată până la finele lunii iunie, înainte de vacanța parlamentară.

Invitat la lansarea Ghidului prosumatorului, o inițiativă a energiaTa, președintele Comisiei, Iulian Iancu, și-a prezentat îngrijorarea cu privire la racordarea prosumatorilor, proces care implică noi costuri pentru aceștia. El a anunțat că se lucrează, la Comisie, la un proiect de lege care să introducă pentru distribuitori obligația de conectare gratuită a consumatorilor aflați la cel mult 2,5 km de rețeaua de distribuție, conform investenergy.ro.

“Avem în pregătire un act normativ prin care toate costurile cu racordarea consumatorilor aflați la mai puțin de 2,5 km de rețea să fie suportate de operatorii de distribuție, care și le vor recupera apoi prin tarif”, a declarat Iulian Iancu.

El a exemplificat inițiativa legislativă astfel: “Avem ferme, sere la marginea satelor. Dacă pun panouri solare, să îi racordăm. Am scăpat de problema cu autorizația de construire… și ne blocăm în racordare. Ulterior, va fi o dezvoltare de business și pentru distribuitor. Acum, ne asumăm cu toții o taxă de solidaritate”.

Sursă: www.energynomics.ro

Articole similare

Meniu