Care sunt avantajele programului Casa Verde

programul casa verde

Dacă în articolul precedent scriam câteva dintre detaliile programului Casa Verde, acum este momentul să vorbim și despre avantajele acestuia.

De ce să-ți montezi un sistem fotovoltaic?

Panourile fotovoltaice nu poluează atmosfera. Dacă produceți electricitate cu panouri fotovoltaice nu veți avea emisii nocive de gaze cu efect de seră. Energia fotovoltaică este energie captată de la soare, este gratuită și la îndemâna tuturor.

Panourile solare au costuri foarte mici de întreținere în comparație cu alte surse de energie regenerabilă. Acestea nu au componente mobile, ceea ce înseamnă că defecțiunile sunt minime, aproape inexistente. Ele se instalează relativ ușor și nu produc niciun zgomot pe durata funcționării.

Aceste sisteme de energie regenerabilă primesc subvenții guvernamentale, însă chiar și prețurile lor au scăzut în ultimii ani. Amortizarea investiției în sisteme fotovoltaice este garantată pe termen mediu.

Între principalele avantaje oferite de instalarea panourilor fotovoltaice sunt reducerile costurilor facturilor la curent, precum și independența față de furnizorii de electricitate tradiționali. În condiții de montare optime, perioada de utilizare a panourilor fotovoltaice poate ajunge până la 25 ani.

Articole similare

Meniu