AFM mai are de analizat 79 de contestații ale instalatorilor pentru programul de sprijin al prosumatorilor

AFM are termen până pe 4 iunie să rezolve constestațiile depuse de 79 dintre instalatorii înscriși în programul de instalare a panourilor fotovoltaice cu sprijin de la stat. Circa 270 de firme au primit undă verde pentru a furniza servicii prosumatorilor care vor beneficia de până la 20.000 de lei per proiect, în limita a 90% din valoarea cheltuielilor eligibile.

AFM are la dispoziție două săptămâni pentru a răspunde contestațiilor, după care urmează semnrea contractelor între AFM și instalatorii validați. Abia după aceea ar putea fi comunicată lista instalatorilor validați, așteptată de mulți potențiali beneficiari. Pe de altă parte, Administrația a anunțat că “lista instalatorilor validați va fi publicată înaintea demarării programului pentru persoanele fizice”; această formulare permite și interpretarea că lista ar putea să nu fie publicată nici măcar imediat după soluționarea contestațiilor.

”Problema este că între timp, piața rămâne blocată”, au spus surse din piață pentru energynomics.ro.

”Toată lumea așteaptă programul, și nimeni nu mai instalează. În același timp, este greu de crezut că absolut toate proiectele vor putea fi instalate în perioada de finanțare prevăzută pentru anul în curs. Sunt mult prea multe proiecte și mult prea puțini instalatori”, a mai spus sursa citată

Sursă: www.energynomics.ro

Articole similare

Meniu